Niin kuin lupasin, kuvia Ruotsin matkalta - tällä kertaa kerrankin ennemmin kuin myöhemmin! (Lähinnä siksi että pitäisi mennä ajoissa nukkumaan mutta sen sijaan tekee mieli olla kapinallinen ja muokkailla kuvia ja jumittua kirjoittamaan blogitekstiä myöhään yöhön asti.)

ruotsi1-normal.jpg

Matka alkoi aurinkoisella Turun rannistolla, joka on ihan naurettavan söpön ja idyllisen ja ihanan näköistä. (Tai jos totta puhutaan niin matka alkoi kyllä Keski-Suomesta ukkosmyrskyn kourista, mutta Turku on parempi lähtökohta.) Ilta kuluikin Taxfreen parissa ja tarttuihan sieltä mukaan ihan jäätävät määrät karkkia. Minkäs sille mahtaa, me ollaan sokerihiiriä.

ruotsi2-normal.jpg

"Ymmärrättehän, tahdon päästä selville, noudattaako meri jotain j ä r j e s t e l m ä ä  vai tekeekö se aivan miten sattuu...se on tärkeätä." (Tove Jansson: Muumipappa ja meri)

ruotsi4-normal.jpg

Ruotsiin rantauduttuamme pyörittiin Gamla Stanissa aamukahdeksasta asti. Se oli aika tunnelmallista, vaikka kaikki kaupat oli vielä kiinni eikä me voitu kuin ihailla nenät kiinni näyteikkunoissa. Mutta tosiaankin se hiljaisuus, kattojen yli kurkistava auringonvalo ja kirkkaanväriset talot oli ihastuttavia.

ruotsi5-normal.jpg

ruotsi3-normal.jpg

Yhden maailman söpöimmän makeiskaupan näyteikkuna oli taideteos itsessään. Sinne oli muun muassa rakennettu pieni maailma, joka pyöri karkin ympärillä. Kuten ylläolevassa kuvassa viljellään karkkia! Kihistiin sen kaupan äärellä monta minuuttia.

ruotsi7-normal.jpg

Kuninkaanlinna oli aika cool mesta, vaikkakin siellä oli paikoitellen läkähdyttävän kuuma ja sisätilojen kamerakielto turhautti. Tämä kuva kuitenkin otettu vielä aamusta kun sisälle linnaan ei edes päässyt. Noi pikkuiset sinipukuiset tinasotilaat oli huvittavia ja me tuijoteltiin niitä pitkään ja kiherreltiin ja kuviteltiin mitä ne tekisi jos yrittäisi ottaa niiden kanssa selfien.

Yksi retken kohokohtia oli kun yksi turistipoika kävi puristamassa yhden soltun kättä. Siinä kyllä sotilaallakin mureni vakava kivinaamio ja se rupesi nauramaan mukana. :D

ruotsi6-normal.jpg

Mussa raivoa herättäneet mukulakivet ja epäkäytännölliset kengät. Omani ovat balleriinat, matkakumppanin ja kameravastaavan varpaat on verhottu gladiaattorisandaaleihin. Tai miksi hitoksi noita kutsutaankaan.

ruotsi8-normal.jpg

But first, lemme take a foodpic for insta. Päätettiin ilta Gamla Stanin, Kungliga Slottetin ja erinäisten pienmuseoiden kautta yhdessä wokkimestassa, jossa oli aika herkulliset ruoat. Omani on pöydän toisella puolen.

ruotsi9-normal.jpg

Seuraavana päivänä nautittiin auringosta, hotellin aamiaisesta ja kipeistä jaloista. Edessä oli museokierros ja ensimmäinen uhri Nordiska museet oli upea nähtävyys jo ihan itsessäänkin! Sisältökin toki miellytti silmää, vaikka tämä oli mulle jo toinen käyntikerta. En vaan pääse yli niistä ihanista huoneista ja kattauksista ja puvuista joita sinne on lavastettu. Museot on pop.

ruotsi10-normal.jpg

Totta kai käytiin myös Vasa museetissa, tämäkin jo toinen kerta mulle, mutta siihen massiiviseen laivanrunkoon ei kyllästy millään. Se on käsittämättömän upean näköinen ja näyttelytkin on valtavan hienosti tehty. Näihin kahteen museoon koko toinen päivä oikeastaan menikin, vaikka yritettiin ehtiä historialliseen museoon, mutta se oli meidän sisäänastumisen jälkeen menossa kiinni vartin kuluttua joten ehdittiin lähinnä vilkaista viikinkinäyttelyä.

ruotsi11-normal.jpg

"Today is gone. Today was fun. Tomorrow is another one." (Dr. Seuss: One fish, Two fish, Red fish, Blue fish)

Oon lähdössä ihan näillä näppylöillä (noin puolentoista viikon kuluttua) Lontooseen ja sinne koetan ottaa mukaan kameran, nämä otoksethan tosiaan ovat matkatoverini ottamia. Ja koetan tehdä Lontoosta päivityksen vähän nopeammin jotta mielessä on vielä reissun yksityiskohdatkin. Pelkään kyllä että siitä kuvakollaasista tulee aivan massiivinen, meillä on niin paljon hauskaa shittiä luvassa...

Pääsen muun muassa Sherlock Holmes -museoon, jonne olen halunnu jo yläasteen ysiluokalta. (´;ω;`) En voi uskoa että mun pitkäikäinen unelma vihdoinkin toteutuu! Yeehaw, kuulemisiin.